Om vicopet   Läs mer om Peter   Läs om Victoria

 

 


   
 

Peter Almström - bygger gärna grooves

  Som de flesta tvingades jag att ta blockflöjtslektioner i 3:an. Helst spelade jag "Rock around the clock" för läraren som tillslut, precis som jag, tyckte att det nog var lämpligare om jag började med pianolektioner istället.
 
 
 

På pianolektionerna ville jag helst spela boogey woogey, vilket jag fick efter en hel del tjat. Efter ett tag skippade jag pianot och köpte en CS05 monofon synth som man bara kunde spela en ton i taget med, men å andra sidan fanns det massor av rattar på den.

Musiklivet började i 16 årsåldern då kompisens trumset hamnade i min källare och andra kompisar började släpa dit gitarrer, basar och andra prylar. Som tur var hade tidigare investerat i aktier som jag nu kunde sälja för att istället investera i en Yamaha DX7 (som jag använder än idag). Nu hade bandet "Zooks" bildats i min källare! Vi spelade på Borås spelkonvent. Jag var även med som keyboardist i ett band vid namn "2 currents" som kom med i Rock SM 87. 1989 gjorde vi vår sista spelning på Rockborgen i Borås. Efter det bar det iväg till Linköpings för studier.

Viktor och megabyterna kallade vi oss i Linköping, det nya bandet som vi bildade där jag växlade mellan att vara keyboardist, basist och sångare. Jag var även ljudansvarig i fadderiet och skrev en remix av "Gullefjun" som vi skulle ha till nollorna.

 

   
     
 
Copyright (C) 2005 Victoria Einarsson, Peter Almström