Om vicopet   Om Peter   Läs om Victoria

 

 


   
 

Victoria Almström - lägger gärna på blipp och pads

 

Jag har spelat piano sedan fjärde klass, sjungit i ett antal körer och började skriva egna små visor och låtar i grundskolan som framfördes tvåstämmigt i (pinsamma) skolavslutningar och soaréer där mat-tanterna grät.

Tekniken har alltid intresserat mig och i tonåren köpte jag mig en Atari-dator. Mina kill-kompisar hade sagt att det var precis en sådan dator man skulle ha om man ville skapa musik. På den tiden var det i princip enbart killar som pysslade med datorer. Jag hade således inga tjejkompisar att rådfråga utan fick lita på killarnas omdömen. På den tiden pysslade grabbarna mest med dataspel och "peek" och "poke", så det var inte så lätt att ta reda på hur man rent praktiskt skulle använda Atarin för musikskapandet. Gitarren, pianot, papper och penna fick duga så länge.

Den elektroniska banan startade 1992 på tekniska högskolan i Linköping där jag fick tillgång till mer tekniska kunskaper. Pianot sålde jag och istället hamnade en ny dator, en synth, ett midiinterface och ett sequenserprogram vid namn Voyetra i stuudentlyan. Äntligen kunde jag börja komponera. Problemet var trummorna så resultatet blev trumfria pianobaserade sonater med stråkar och flöjtar (albumet "Sonata Classic").

Idag har dels jag själv och dels studion utvecklats. Jag arbetar i Cubase och Reason och skriver låtar dels själv och tillsammans med Peter Almström i duon vicopet. Jag komponerar även elektronisk instrumental soft musik ensam under namnet Ialone. Dessa låtar finns att lyssna på www.ialone.se.

     
 
Copyright (C) 2005 Victoria Almström, Peter Almström